Informatie

 

De vereniging heeft in het voorjaar van 2014 in aansluiting op de start-avond van het weidevogelseizoen een cursus aangeboden aan "onze" vrijwilligers. Deze cursus is voor ons verzorgd door dhr. B. Koole. In een drietal avonden heeft hij ons meegenomen op reis om de weidevogels beter te leren onderscheiden door hun kleed, geluid maar ook door hun activiteiten.

Stuk voor stuk waren dit leerzame avonden die verzorgd werden in de Groninger Landwijnboerderij in Wirdum. De cursus werd afgesloten met een veldexcursie in het natuurgebied Hoeksmeer. Een unieke gelegenheid om dit, normaal niet toegankelijke natuurgebied, van binnenuit te onderzoeken. Tijdens deze tocht hebben wij diverse vogelsoorten kunnen spotten en we kunnen dan ook zeggen dat het een leerzame cursus is geweest, waarin niet alleen aandacht was voor de gevorderde vogelkenner maar ook diegenen die minder kennis hadden op een inspirerende manier meegenomen werden in de wereld van de weide- maar ook watervogels. Dit bleek wel uit het feit dat er ook kinderen aanwezig waren tijdens de veldexcursie, die ook zeer enthousiast terug kwamen. Ongetwijfeld was de limonade met wat lekkers hieraan ook mede "schuldig"...

 Klik op een foto voor een vergroting.

Excursie De Meervogel Stampot
Excursie De Meervogel Stampot

Het afgelopen jaar is vervolgens voor onze vrijwilligers afgesloten met een stamppot-buffet. Hieraan werd enthousiast deelgenomen door verschillende van "onze" mensen, die het zich allen goed hebben laten smaken. Tijdens deze maaltijd werden ook een foto reeks vertoond die gemaakt was door Peter Zweep en door Jan Rondhuis werd een webcam opname getoond. De avond werd afgesloten met koffie en een bonbon. Kortom een zeer geslaagde, gezellige avond waaraan zo'n 25 vrijwilligers hebben deelgenomen.